Wednesday, November 25, 2009

KEDAI BASIKAL BARU DI KEPALA BATAS

TARIKH : 24 NOVEMBER 2009

MASA : 5.00 PETANG

Pada petang ni aku dan Abg Khairi bercadang membuat kayuhan biasa sambil singgah ke kedai basikal baru One Stop Cycle Shop di Bertam Putra. Kedai ini dibuka hasil usahasama Yus dan Rafid CrossOXT. Sejak dilancarkan pada 15 November lepas, ini lah kali pertama berkesempatan melawat kedai tersebut.

Rasa bangga juga kerana ada orang kita di kawasan Kepala Batas ni yang berjaya membuka kedai basikal yang boleh dikatakan agak lengkap untuk peminat2 basikal samada MTB, roadbike atau basikal untuk kegunaan harian. TAHNIAH Yus dan Rafid.


Frame Trek 8 series... mengancam...

Frame CUBE pun ada... Semakin mendapat sambutan

Sudah ada pembeli.... Parking kat kedai dulu

Aksesori dari berbagai jenama


Tayar dan helmet


Macam2 ada

Buat masa ini kebanyakkan MTB dari jenama Trek, Jamis, Raleigh, dan CUBE. Lepas ni dengar kata nak bawa masuk GIANT dan Santa Cruz pula. Roadbike juga akan ada tak lama lagi.
So mai la kita support usaha kawan2 kita ni... Kalau bukan kita sapa lagi...

Di Taman Seri Serdang pun sejak seminggu dua ni ada juga kedai gerek. Dengaq kata beroperasi mula jam 11 malam. Mekanik tak bertauliah punya la ramai dan separuh mahir. Ada masalah buleh la mai jenguk....

Kedai makan beroperasi jam 6.30 hingga 11.00 malam



Lepas tu jadi bengkel gerek






3 comments:

Azhari said...

jangan lebih skru udah le....

Muss said...

ada nombor telepon ka one stop cycle ni

juliana said...

we're looking forward to have you to join our Quest.
date: 8, 9 & 10 April 2011
<8 & 9 Apr-registration day & academic exhibition> <10 Apr-the Quest>
venue: Universiti Teknologi Malaysia Johor
registration fee: RM50
...more details pls visit http://utm-mtbquest.blogspot.com/